13 Ağustos 2014 Çarşamba

Manisa’da il genelinde yaklaşık 48.2’lik oy oranına sahip İhsanoğlu’nun Soma’daki oranı yüzde 50.04 oldu. İl genelinde 46.2’lik oy oranına sahip Recep Tayyip Erdoğan da Soma’da 47.38 oranında oy aldı. Selahattin Demirtaş’a ise yüzde 2.58 oranında oy çıktı.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Türkiye’de kazanan AKP, Soma’da kaybetti” dedi. CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan da, “Faciayı örtbas edilmek için yapılan yardımlar madencilerimizin ve ailelerini gözünü boyamamıştır. Soma halkı gereken cevabı vermiştir” diye konuştu.

Her türlü desteği yaptık

Soma’daki sonucun nedeninin maden faciası olduğunu kaydeden Ak Parti Soma İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, “Soma’da çok kötü olaylar yaşandı. Hükümet olarak her türlü desteği yaptık. Fakat CHP Milletvekili Özgür Özel ve arkadaşları, yaptıkları cazgırlıklarla buradaki Somalıları etkilediler. Bu olay olmasaydı birinci partiydik” dedi. Soma’da yaşanan maden faciasından dolayı bu sonuçla karşılaştıklarını söyleyen AK Partili Belediye Başkanı Hasan Ergene, “Mağdur olan arkadaşlarımıza hak veriyorum. Eğer bu olay olmasaydı Manisa’da AK Parti birinci partiydi. Vatandaşlarımıza maddi ve manevi desteğimiz sürecek. Sonuç için vatandaşlarımıza söyleyecek bir şey bulamıyoruz” diye konuştu.

0 comments:

Yorum Gönder